2.osztály

 

Az osztályunk  2019. szeptember 1-jén  kezdte meg tanulmányait iskolánkban. Ez idő alatt sok minden történt: óvodásból iskolássá értek a gyerekek. A betűk, számok birodalma kinyílt számukra.

Számos közös osztályprogram segíti a tanulást, közösségformálást az iskolai programok mellett.

Tavaly szeptemberben a szülőkkel együtt kirándultunk a Halomi-erdőben, a bunkerépítés gallyakból elmaradhatatlan móka. Együtt hallgattuk Bori néni állatmeséit, dalait és játékait. Márton napon közelebbről ismerkedtünk meg egy vadlúddal az osztálytermükben, majd  heriszek repkedtek  a fejünk felett a tornateremben Gergő bácsi segítségével. A Föld körüli útján elkísértük Phileas Foggot a Budapest Bábszínházban. Adventi ajándékként egy  koncertet kaptunk a játszószobában Aletta nénitől és társától. Nem maradt el a közös adventi kézműveskedés sem, a mézeskalácssütéssel.

A második félévben még Holle anyó megrázta dunnáját nekünk is a Budapest Bábszínházban. Sikerült elmennünk az érdi Magyar Földrajzi Múzeumba, ahol a Magyarország legnagyobb forgó földgömbje található. Gergő bácsi a bagolyról és a hollóról mesélt nekünk. Az iskolai farsangon jól szórakoztunk. Majd következett a digitális oktatás minden nehézségével.

A második osztályban igyekszünk a tananyag elsajátítása mellett élményeket is szerezni, bár a lehetőségeink leszűkültek a covid-járvány miatt. Szerencsére el tudtunk menni szeptemberben a Hármashatárhegyre, ahonnan nagyszerű barlangi és repülős élményekkel tértünk vissza.  S megcsodáltuk a pazar kilátást. Gergő bácsi kormoránja az iskola udvarán nyelte le előttünk az ebédjét, a jól megérdemelt halat. Bori néni újabb mesét hozott nekünk a gesztenyéről.

 Reméljük, még sok közös élményben lesz részünk, ami segíti mind az egyén  mind az osztályközösségünk épülését.


Galéria